NKvB TODAY

zaterdag, 25 juli, 2020 - 12:00 t/m zondag, 16 augustus, 2020 - 17:00
Mesdagzaal

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 25 juli 2020 om 17.00 uur door Anne Berk, kunsthistoricus, curator en schrijver.

In deze tentoonstelling toont de Nederlandse Kring van Beeldhouwers de diversiteit van de hedendaagse beeldhouwkunst binnen hun vereniging. Diversiteit in stijlen, in technieken en materialen en hun onderlinge samenhang. In de Mesdagzaal en in de tuin tonen de deelnemers hun meest recente werk.

De Nederlandse Kring van Beeldhouwers wil een staalkaart laten zien met zowel traditioneel, als ook meer vernieuwend werkende leden. Een staalkaart van hedendaagse beeldhouwkunst in allerlei technieken en materialen.

In 2018 vierde de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hun 100-jarig bestaan met een grote tentoonstelling bij Pulchri. Deze tentoonstelling is een vervolg hierop, om een nieuw tijdperk in te luiden.

Deelnemende kunstenaars: Wim Bakker, Imke Beek, Riëlle Beekmans, Antoinette Briet, Fred Broekkamp, Caroline Diepstraten, Titia Eggen, Sytske de Jong, Roland de Jong-Orlando, Mieke Kleinendorst, Marian Meerbeek, Bert Poot, Rianne Schaaf, Loes Schellekens, Dick Simons, Godelieve Smulders, Catharina van de Ven, Mieke de Waal, Juliette van de Walle, Moniek Westerman en Gonda van der Zwaag.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.

click here for more info about the exposition